Missing Peace | missingpeace.eu | NL

ISIS Bedreigt Israël Opnieuw En Vraagt Om IAF Bombardementen Op Haar Posities – Israël Reageert Onmiddelijk

Door Missing Peace
ISIS troepen in Sinai woestijnISIS troepen in Sinai woestijn

De Islamitische Staat heeft Israel opnieuw bedreigd en deze keer met een wereldwijde oorlog.

De Israelische krant The Jerusalem Post berichtte vorige week dat ISIS het dreigement uitte in haar nieuwsbrief al-Naba. Het artikel in de nieuwsbrief kondigde aan dat de komende “oorlog tegen Israël niet zal  worden beperkt door geografische grenzen of door internationale normen.”

De nieuwsbrief werd vertaald en geïdentificeerd door de Jihad en Terrorisme Dreiging  Monitor van het Midden-Oosten Media Onderzoeks Instituut (MEMRI).

“Israël voelt zich bedreigd door ISIS als gevolg van de ‘ineenstorting’ van de buurlanden en de opmars van de soennitische groep in de richting van de grenzen van de joodse staat”, aldus de nieuwsbrief.

Al-Naba beweerde dat Israël al betrokken is bij de strijd tegen de Islamitische Staat op het schiereiland Sinaï in Egypte en in Syrië en waarschuwde dat de hele wereld een arena voor de strijd tegen alle “polytheistische strijders, met inbegrip van de Joden” zal worden.

De Joden zijn vanaf nu’ legitieme doelwitten’ voor ISIS omdat ‘Israël gebruik maakt van gevechtsvliegtuigen en drones om de Islamitische Staat in de Sinaï aan te vallen en te bespioneren’, beweerde ISIS in de nieuwsbrief.

“De ineenstorting van de Sykes-Picot staten, die werden belast met de bescherming van de Joodse staat; de nadering van ISIS ‘moedjahedien’ in de richting van zijn grenzen; Israël’s angst voor de verspreiding van de ISIS’ methodologie onder de onderdrukte moslims binnen zijn grenzen (dat wil zeggen de vrees dat ISIS ideologie wordt verspreid onder Israëlische Arabieren); en het duidelijke falen van de Kruisvaarder’s staten die de Joden beschermen om de strijd tegen ISIS winnen – het zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat de Joodse staat niet werkeloos zal toekijken bij dit naderende gevaar, ” schreef Al-Naba

De opmerking over  de ineenstorting van de Sykes-Picot staten was een verwijzing naar de vervagende grenzen van Irak en Syrië. Die grenzen werden zonder rekening te houden met demografishe en ethnische factoren getrokken door de Engelsman Mark Sykes en de Franse diplomaat François Picot in een verdrag dat werd geratificeerd in mei 1916.

ISIS schreef ook dat de komende oorlog tegen Israel anders zal zijn dan tot nu toe het geval was omdat die oorlogen – inclusief die van Hamas en Hezbollah tegen Israel – werden gevochten in het raamwerk van de internationale order.

“Islamitische Staat verwerpt die ‘internationale orde,’ en de oorlog tegen zijn vijanden ‘heeft geen andere grenzen dan die welke Allah heeft voorgeschreven voor moslims in hun jihad om de polytheïsten de regels van de islam op te leggen – de hele wereld is een arena voor de jihad ; alle moslims zijn potentiële soldaten in zijn (Allah’s) leger; en al polytheistische strijders op aarde, en de Joden onder hen, zijn legitieme doelen voor de Jihad, ” schreef Al-Naba.

Al-Naba schreef dat Allah haar strijders in staat zal stellen om de aanval op de Joden uit te voeren en benadrukte dat al degenen die vechten in Irak (en Syrië) hun ogen op Jeruzalem hebben gericht. De nieuwsbrief beweerde dat de Islamitische Staat beter dan enig ander leger of terreurgroep in staat is om de Joodse staat aan te vallen vanwege ‘de nabijheid van ISIS’ in de regio.

“Laat de Joden ons bombarderen met hun vliegtuigen, ze zijn niet gevaarlijker dan vliegtuigen van de kruisvaarders en Allah stelt ons in staat om door te zetten (tegen) allen die ons aanvallen… Met toestemming van Allah  zullen zij worden overmeesterd, en zullen ze naar de hel gaan,”  aldus Al –Naba.

Israel reageerde per kerende post

Arutz 1, de nationale televisiezender, berichtte vorige week Dinsdag dat IAF gevechtsvliegtuigen de Islamitische Staat voor het eerst sinds het bestaan van de organisatie hadden gebombardeerd.

De luchtaanvallen waren gericht op posities van het Islamitische Staat filiaal Yarmouk Shuhada (Martelaren) Brigades dat een deel van de Syrische grens met Israël op de Golanhoogte controleert.

De Israëlische gevechtsvliegtuigen bombardeerden Ain Thakar 5 kilometer van de grens. Waarschijnlijk kwamen zij in actie omdat ISIS bezig was voorbereidingen te treffen om raketten op Israëlische gemeenschappen op de Golanhoogte af te schieten.

Zie voor foto’s van de Israëlische actie tegen Islamitsche Staat deze link:

http://isis.liveuamap.com/en/2016/16-may-shelling-of-isis-positions-near-ain-thakar