Missing Peace | missingpeace.eu | NL

Nieuwe gruwelijke terroristische aanslagen schokken Israël

Door Missing Peace
IDF soldaten kort na het uitschakelen van een terrorist die in Tekoa een Joodse vrouw neerstakIDF soldaten kort na het uitschakelen van een terrorist die in Tekoa een Joodse vrouw neerstak

Dit artikel bevat statistische gegevens over de terreuroorlog die Israël sinds september in haar greep heeft

Een nieuwe gruwelijke terroristische aanslag schokte Israël afgelopen zondag en leidde er toe dat politici van links tot rechts eensgezind hun afschuw uitten.

Een Palestijnse-Arabische terrorist die als bouwvakker in het Joodse dorp  Otniel ten zuiden van Hebron in Judea werkte, stak een 38-jarige moeder van zes kinderen dood voor de ogen van drie van haar zes kinderen.

De kinderen probeerden hun moeder te helpen bij het afweren van de aanval maar het mocht niet baten. De oudste dochter vertelde veiligheidstroepen dat de terrorist de bedoeling  had om haar ook neer te steken, maar dat dit niet lukte omdat het mes bleef steken in het lichaam van haar moeder.

De terrorist vluchtte na de aanslag en slaagde erin om te ontsnappen in de richting van het nabijgelegen Arabische dorp Khirbet Karma. Soldaten van de IDF Givati ​​Brigade lanceerden een klopjacht  maar slaagden er tot nu toe niet in om de terrorist te arresteren.

Het slachtoffer, Daphna Meir, werd na de aanslag vervoerd naar een ziekenhuis in Beer Sheva, waar ze werkte als verpleegster, maar het ambulance personeel was niet in staat om haar leven te redden.

Het was de eerste keer dat een Israëlische burger thuis werd vermoord sinds het uitbreken van de terreuroorlog aan het einde van september 2015.

De dodelijke aanslag vond plaats op dezelfde dag dat drie Arabische terroristen probeerden om een steekaanslag in een synagoge in Jeruzalem uit te voeren. Deze aanval werd verijdeld en de aanvallers werden in hechtenis genomen. De drie jonge terroristen bleken in het bezit van zelfgemaakte messen die van geslepen keukengereedschap werden gemaakt.

Het was niet de eerste keer in de recente geschiedenis dat een synagoge werd aangevallen door  terroristen. In november 2014 vermoordden twee Arabische terroristen vier religieuze Joden in de  Kehilat Bnei Thora synagoge in de buurt van de plek waar de drie terroristen werden aangehouden op zondagochtend.  Zeven andere mensen raakten ernstig gewond tijdens deze aanslag die tijdens het ochtendgebed plaatsvond.

Een paar uur na de verijdelde aanslag in Jeruzalem werd een ​​andere steekaanslag  voorkomen ten zuiden van Shechem (Nablus) in Samaria. De terrorist werd neergeschoten en ernstig gewond.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken pubiceerde op zondag een rapport  waaruit bleek dat er een toename van terroristische activiteiten werd geregistreerd over de afgelopen twee weken.

Uit het rapport bleek dat vanaf 27 september 2015 tot begin januari,  105 steekaanvallen, 37 schietpartijen en 22 aanvallen met voertuigen door Palestijnse Arabieren en Arabische Israëlische burgers werden uitgevoerd. De aanvallen begonnen op de Tempelberg in Jeruzalem en de verspreidden zich van daar naar Judea en Samaria en de rest van Israël.

Bijna alle aanslagen waren het werk van individuele terroristen die werden opgehitst om Joden te doden door islamitische organisaties, de Palestijnse leiders en de media.

Volgens de Israëlische hulporganisatie Magen David Adom werden 28 Israeliers  gedood en vielen er 280 gewonden – 25 van hen ernstig – in de periode van 13 september 2015 tot 2 januari 2016.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken publiceerde een schokkende lijst van de aanslagen die beelden en details van elke serieuze terroristische actie bevatte.

Aanvallen met stenen en brandbommen waren niet opgenomen in deze lijst. De Israëlische veiligheidsdienst  Shabak houdt  dit soort aanvallen bij en meldde dat in oktober alleen  483 molotovcocktail aanvallen werden geregistreerd. In november ging dit aantal omlaag naar 249 en in december werden ‘slechts’ 181 brandbom aanslagen door Arabische terroristen uitgevoerd.

Yossi Kupperwasser, een van Israël’s best geïnformeerde experts op het gebied van veiligheid en Palestijnse terreur, meldde vorige week dat de huidige terreuroorlog een ‘nationale campagne’ is die nu wordt aangemoedigd door PA leiders. Hij gaf niet gerapporteerde voorbeelden van recente uitspraken in het Arabisch door PA officials en PA president Mahmoud Abbas die het bewijs leveren dat PA actief de terreur in Israël stimuleert.

Kupperwasser schreef bijvoorbeeld dat Abbas onlangs zei “dat de veiligheidssituatie in Tel Aviv en Jeruzalem erger is dan die in Gaza en Ramallah; dat de ‘populaire intifada’ door zal gaan tot het einde van de bezetting en dat er geen terugkeer naar de onderhandelingen zonder erkenning van de rechten van de Palestijnen zal plaatsvinden; dat vooruitgang in de richting van een akkoord (met Israel) moet worden bereikt door internationale interventie; dat de intifada ‘vreedzaam’ zou zijn geweest als de  ‘bezettingsoldaten’  niet ‘Palestijnse demonstranten’ hadden gedood, en dat er nu voor iedere terroristische aanslag, voor elk mes en voor elke schietaanslag door een Palestijn een verklaring is en dat de Israëlische overheid verantwoordelijk is voor het bloedvergieten aan beide kanten.”

PA funktionaris  Jibril Rajoub zei na de begrafenis van 17 terroristen wiens lichamen werden teruggestuurd door Israël op 1 januari jl. , dat Fatah hen beschouwt als martelaren en helden. Hij zei ook dat Fatah andere jonge Palestijnse Arabieren aanmoedigt om hen te ‘volgen op dit pad’. Rajoub meldde dat de kwestie werd besproken tijdens een vergadering van het Centraal Comité van Fatah, dat wordt geleid door de PA president Abbas.

Kupperwasser schreef dat deze verklaringen ons leren dat de PA leiders wellicht niet  deze huidige golf van terreur  hebben gelanceerd, maar dat ze er nu de verantwoordelijkheid voor nemen.

“Niet langer kunnen de terroristische aanslagen worden gepresenteerd als een verzameling van individuele handelingen. Het moet worden erkend dat dit een nationale campagne is wiens strijders, de messendragers en degene die hun auto gebruiken als een (dodelijk) wapen, handelen volgens de richtlijnen van hun leiderschap, die het niet nodig acht om deze campagne formeel te organiseren of de activiteiten te dirigeren om de gewenste publieke reactie te verzekeren.

Het gebrek aan veiligheid in de straten van Jeruzalem en Tel Aviv is het instrument waarmee het leiderschap successen op diplomatiek niveau denkt te kunnen behalen”, schreef Kupperwasser.

“Iedereen die probeert de Israëlische publiek het valse beeld te verkopen dat er een partner voor de ware vrede aan Palestijnse kant is kent de Palestijnse mentaliteit niet. Abbas is  slechts bereid tot een akkoord dat niet in strijd is met  zijn strategische doelstelling van de ondergang van het Zionisme. Degenen die het bereiken van een dergelijke overeenkomst als het hoogste doel van Israël presenteren moeten niet verbaasd zijn als het grootste deel van het publiek hen niet vertrouwt. Wanneer het Israëlische linkse kamp en en het centrum ontwaken uit deze illusie, en de moed hebben om het Palestijnse beleid te veroordelen en een beroep doen op de westerse landen om hetzelfde te doen, zullen zij kunnen rekenen op toenemende steun (onder de bevolking). Pas dan zal er een kans zijn dat de Palestijnse doelen zullen veranderen. Ondertussen leidt Abbas zijn volk naar een voortduring van het lijden, want er is geen kans dat Israël zal toegeven aan de terreur,” schreef de voormalige directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Strategische Zaken in de linkse krant Ha’aretz.

UPDATE: De golf van gruwelijke steekaanslagen die Israël terroriseert werd vandaag voortgezet.

Een 15-jarige Palestijns-Arabische terrorist stak een 30-jarige zwangere vrouw in haar borst toen ze aan het winkelen was in een kledingzaak in het Joodse dorp Tekoa in Gush Etzion. De vrouw, Michal Fruman, werd raakte gewond, maar haar ongeboren baby bleef ongedeerd. De terrorist werd neergeschoten en ernstig gewond. Beiden werden naar ziekenhuizen in Jeruzalem overgebracht. Naar aanleiding van de nieuwe aanslag , gaf de lokale IDF commandant de order om alle Palestijnse arbeiders uit de Joodse steden en dorpen in de omgeving te weren, zo meldde het Israël radiostation Reshet Beth.