Missing Peace | missingpeace.eu | NL

Nederlandse ambassade in Amman sponsort instituut dat Hamas terrorist als rolmodel voor journalisten ziet

Door Missing Peace
Ahlam Tamimi Ahlam Tamimi

                       

Nederlands belastinggeld wordt gebruikt voor het sponsoren van een journalistieke school die de terroriste die verantwoordelijk was voor de terreuraanslag op het Sbarro restaurant in Jeruzalem in 2001 gebruikt als een rolmodel voor andere journalisten. Bij de Sbarro  aanslag werden ook vijf Nederlanders gedood.

Israël 13 december 2014

Arnold Roth is een blogger in Israël, hij schrijft samen met zijn vrouw Frimet artikelen op de blog This Ongoing War. Zowel Frimet als Arnold schrijven geregeld opinieartikelen voor de Israëlische media. Het thema is bijna altijd terreur en de wijze waarop de wereld omgaat met de terreur in Israël.
Arnold en Frimet hebben ook een stichting opgericht – de Malki Foundation – die zich inzet voor ouders die thuis hun gehandicapte kind opvoeden.

Al deze activiteiten begon zij na 9 augustus 2001. Dat was de datum dat hun dochter Malki werd vermoord door een Palestijnse terrorist die zichzelf opblies in een Sbarro restaurant in het centrum van Jeruzalem.
Malki was 15 jaar oud toen zij stierf.

Bij de aanslag kwamen 15 burgers om het leven, onder hen vijf leden van de Nederlandse familie Schijveschuurder. De terrorist die de aanslag pleegde werd ook gedood maar degene die de aanslag plande en de terrorist naar het restaurant bracht bleef ongedeerd.
Dat was de Palestijnse vrouw Ahlam Tamimi die later werd gearresteerd en tot 16 keer levenslang werd veroordeeld.

Nieuwe klap

In oktober 2011 kregen Arnold en Frimet opnieuw een klap toen Israël besloot om Tamimi vrij te laten. Zij was een van de meer dan duizend Palestijnse gevangenen die werden vrijgelaten in ruil voor de Israëlische soldaat Gilad Shalit die door Hamas was ontvoerd en jaren werd vastgehouden.

Arnold en Frimet zochten de publiciteit en tekenden samen met anderen bezwaar aan bij het Israëlische Hooggerechtshof om de vrijlating van Tamimi te voorkomen. Tevergeefs, Tamimi werd als een held ingehaald door Hamas in Gaza en naar Caïro gevlogen voor een foto sessie met Hamas leider Khaled Mashal. Ook in Jordanië waar ze uiteindelijk ging wonen kreeg ze een helden ontvangst.

Later kreeg Tamimi een eigen programma op Hamas televisie en maakte gedurende de Derde Gaza Oorlog opzwepende propaganda programma’s voor Hamas.
Tamimi verklaarde voor en na haar arrestatie dat ze trots was op wat ze had gedaan en dat ze aanvankelijk teleurgesteld was geweest over het aantal dodelijke slachtoffers in de Sbarro aanslag.

Op de Nederlandse televisie was een interview te zien met Tamimi waarin zij zich verheugd toonde over het aantal kinderen dat bij de aanslag om het leven kwam (8).

 

Interview

In een interview met Missing Peace deze week verklaarde Arnold Roth dat hij de dag dat hij de lijst zag met Palestijnen die zouden vrijgelaten worden niet meer zou vergeten. Het was een zwarte dag waarop zij het trauma van het verlies van hun dochter opnieuw meemaakten.
Het vertrouwen in overheidsfunctionarissen werd die dag ernstig geschonden, verklaarde Roth.
Iedereen die de progressie in de carrière van deze moordenaar heeft aanschouwd begrijpt de schade die zij aanricht iedere keer wanneer zij op Hamas TV verschijnt. Zij is nu een bron van inspiratie voor jonge Palestijnen die worden grootgebracht met het idee dat de vijand (Joden) moet worden gedood. Ik ben diep bedroefd wanneer ik me realiseer dat dit mogelijk is gemaakt door een beslissing van onze kant , aldus Arnold Roth.

Nederland sponsort Tamimi’s nieuwe carrière

Vorige week kreeg Missing Peace een e-mail van Roth waarin hij zich opnieuw geschokt toonde. Hij schreef dat Tamimi tegenwoordig als journalist in Jordanië werkt. Zij wordt op de website van het prestigieuze Jordaanse Media Instituut (JMI) opgevoerd als een rolmodel voor andere journalisten.

Dit instituut werd opgericht door prinses Rym Ali, de vrouw van koning Abdallah’s half broer, die vroeger als correspondent voor CNN werkte. Het bestuur van JMI bestaat uit prominente journalisten, advocaten en leden van het koninklijk huis in Jordanië. Ook het hoofd van het Franse persbureau AFP in Amman zit in het bestuur van JMI.

De missie van JMI is om de integriteit en het niveau van de journalistiek in Jordanië en de Arabische wereld als geheel te verhogen. Haar programma’s hebben mede tot doel om aan het instituut verbonden journalisten de unieke Arabische cultuur en filosofie bij te brengen.

Het JMI heeft partners en donors. Op de website van de organisatie staat een lijst van landen en organisaties die JMI steunen. Onder hen UNESCO, de Europese Unie, Saachi en Saachi en de ambassades van Australie, Duitsland, Frankrijk, Groot Britannie en Nederland.

Tamimi als rolmodel

Tamimi werd op de website van JMI aangeprezen als een rolmodel voor andere journalisten. In de bio die JMI publiceerde op een van de pagina’s van haar website wordt Tamimi’s verleden als lid van de militaire tak van Hamas, de Izz ad-Din Al Qassam brigade besproken. Er werd geen melding gemaakt van haar rol in de Sbarro moorden.

Wij schrijven bewust ‘werd aangeprezen’ omdat er kort nadat Roth en andere bloggers publiceerden over JMI en haar rolmodel Tamimi, en het Duitse blad Bild vragen stelde aan JMI,  iets vreemds gebeurde met de website van JMI. 

Een ieder die nu de pagina probeert te openen waarop Tamimi wordt aangeprezen als rolmodel, krijgt een mededeling te zien dat de termijn van het domein van de website is versteken.
Dat is uitermate vreemd omdat uit nader onderzoek blijkt dat de termijn van het domein pas verstrijkt in november 2015.

Zie hier:
http://wa-com.com/jmijournalists.com

Registrar Registration Expiration Date: 2015-11-28 T08:02:14Z

JMI probeert dus te verbergen dat men Tamimi aanprijst als een rolmodel voor de journalisten in de Arabische wereld.

Missing Peace beschikt echter over een screen shot van de bewuste pagina. Zie hier:  https://archive.today/xrGjy

Onderaan dit artikel kunt u de Google vertaling lezen.

Conclusie

In iedere normale samenleving was Tamimi nooit de kans gegeven om een nieuwe carrière te beginnen in de journalistiek. Het feit dat JMI dat promoot en dat Tamimi haar positie gebruikt voor het verspreiden van haar Jihad ideologie op Hamas televisie, zou voor de buitenlandse donoren van JMI reden moeten zijn om de subsidie aan het instituut in te trekken. Nederland zou daarbij het voortouw moeten nemen.

Het kan immers niet zo zijn dat Nederlands belastinggeld wordt gebruikt om de terroriste die verantwoordelijk was voor de dood van vijf Nederlanders en 10 Israëli’s, aan een nieuwe carrière te helpen.

Google Vertaling Bio Tamimi op de website van JMI

Ahlam Tamimi is a Palestinian journalist, was born in Jordan in 1980 in the city of Zarqa, moved after completing high school in Jordan to the West Bank in occupied Palestine, and began studying journalism at Birzeit University in Ramallah area, where she was living and her family in the village of Nabi Saleh North Western occupied Ramallah.
The Ahlam Tamimi captive and media editor has worked in the media before the end studied, worked beginning in the journal "Birth", which is specialized investigative journalism magazine, for a year and a half, then went for visual media and worked at a local Palestinian television station was called "independence" made of weekly news program which covers the events of the week entitled "Harvest week."
 Saw a fellow soldier in al-Qassam Brigades, the attributes that qualifies them to join the Brigades, which made him Aljoh to Abdullah Barghouti, commander of the martyr Izz al-Din al-Qassam Brigades, the military wing of Hamas, and requests is to include them, and after approval has become the dreams the first woman in the ranks of the Phalange.
With her third year at the university, and by virtue of its presence in the "Martyrs University," as dubbed Birzeit University, had begun Aqsa Intifada, in 2000 in the month of September. However this uprising, and the presence of background have dreams about guerrilla action, and reached the dreams of what it called the case of dissatisfaction and a desire to engage in guerrilla action.
Wandered dreams initially commissioned by Abdullah Barghouti in Jerusalem, and chose vital places to carry out operations in which, in the July 27, 2001. On July 9, Azzedine Egyptian helped access from Ramallah to Jerusalem.
Arrested dreams of her family's home in Nabi Saleh, after her mother's death and during condolences days three in the morning, and were subjected to harsh lasted about 43 days, then the rule of the occupation in 2003 by life imprisonment 16 times, ie 1584 years, with a recommendation not to release it in any exchange process potential for prisoners, but they came out in the Shalit deal between the movement "Hamas" and "Israel" in 2011.
Working day in Jerusalem satellite channel, offering "a breeze Liberal" program.
 Sources: Newspaper people (Report: freed prisoner, "Ahlam Tamimi:" arrested during a funeral and my mother are closer to the kidnapping and subjected to physical and psychological torture)