Missing Peace | missingpeace.eu | NL

Wat u niet las in de media over de terreur in zuid Israël

Door Missing Peace
Begrafenis van vier Israëli’s die voor vakantie op weg waren naar EilatBegrafenis van vier Israëli’s die voor vakantie op weg waren naar Eilat

UPDATE:

In dit artikel staat een link naar een NRC artikel: ‘Israel doodt leider terreurbeweging’ van woensdag 24 augustus 2011.   Enige uren na de publicatie van dit MP artikel, dat ook naar de NRC redactie werd verstuurd, bleek NRC de bewuste pagina te hebben verwijderd.   Dat is wellicht als een rectificatie op te vatten. Voor de volledigheid plaatsen wij nu een link naar het NRC bericht – met de bewuste tekst – zoals het door  Google nieuws van 24 augustus werd gepubliceerd – in het bericht hieronder.

Raketten verstoorden woensdagavond en nacht opnieuw het leven van een miljoen Israëli’s.

Nadat Israël in de nacht van dinsdag op woensdag Ismail al-Asmar, een commandant van Islamic Jihad in Gaza had gedood, regende het kort na zonsondergang opnieuw raketten op Israëlische steden. Nadat 4 raketten waren explodeerd nabij de grote stad Ashqelon viel de IDF een terroristische eenheid aan in Gaza die verantwoordelijk was voor de raketaanvallen. Een van de terroristen werd hierbij gedood. Later op de avond werd een negen maanden oude baby uit Ashqelon gewond door een raket.

In totaal werden 20 raketten afgeschoten op het zuiden van Israël. Vooral gedurende de nacht was Beer Sheva, de grootste stad in zuid Israël het doelwit. Het Iron Dome anti raket systeem onder schepte 2 van deze raketten.

Het complete verhaal over de raket beschietingen op zuid Israël leest u zelden of nooit in de internationale media. Dit was ook het geval in de aanloop naar de Gaza oorlog in 2008, toen de media buiten Israël het afschieten van 63 raketten en mortiergranaten op 24 december 2008 negeerden en de Israëlische  reactie vervolgens afschilderden als buitensporig geweld.

Ook nu is dergelijke berichtgeving verantwoordelijk voor een scheef beeld. Neem bijvoorbeeld de Nederlandse krant NRC, die het nieuws over de aanval op Isamic jihad leider al-Asmar zo bracht:

Ondanks het maandag overeengekomen staakt-het-vuren heeft Israel vannacht een lokale leider van de terreurbeweging Islamitische Jihad gedood”.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:6EnWbsKdFZkJ:www.nrc.nl/nieuws/2011/08/24/israel-doodt-leider/+http://www.nrc.nl/nieuws/2011/08/24/israel-doodt-leider/&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=nl&

Zie printscreen van het bewuste NRC artikel (klik op de afbeelding)

NRC Googlecache 2011-08-24NRC Googlecache 2011-080-24

Begrijpt u? Ondanks het overeengekomen staakt het vuren heeft Israel toch een leider van Islamitische Jihad gedood. Agressief, niet?

Er is echter één probleem er is nooit een overeengekomen staakt het vuren geweest. Ten eerste sluit Israel geen overeenkomsten met Hamas, dat immers een internationaal verbannen terreur beweging is. Ten tweede heeft Israel na de aanslagen nabij Eilat aangekondigd de terroristen, die verantwoordelijk zijn voor de golf van aanslagen, aan te pakken.

Maar er was nog iets anders. De Israëlische nationale veiligheidsadviseur Ya’acov Amidror had dinsdag een einde gemaakt aan de misverstanden en bekendgemaakt dat Israel nooit een staakt het vuren is overeengekomen met Hamas.

NRC had nota bene de link naar het bericht van The Jerusalem Post over Amidror’s uitspraken in haar artikel opgenomen. Maar wie kijkt daarnaar.?

Andere Nederlandse media, zoals NOS, berichtten op dezelfde wijze over het zogenaamde staakt het vuren, dat in werkelijkheid 25 minuten duurde.

Zoals blijkt uit dit bericht van afgelopen zondag van de Israëlische hulpverleningsorganisatie Hatsala werden zondag,  25 minuten na het ingaan van het eenzijdige staakt het vuren, vijf raketten op de stad Ashqelon afgeschoten.

שיגורים לאשקלון אחת יורטה , 3 לחבל אשכול – 2 נפילות בשטחים  21:25

Nieuwe feiten aanslagen in Sinai

De waarheid komt uiteindelijk altijd boven. Dat blijkt ook uit de berichten die op woensdag werden gepubliceerd over de toedracht van de aanslagen in de buurt van Eilat en de incidenten daarna, waarbij 5 (geen 6 zoals oorspronkelijk werd gemeld) Egyptenaren omkwamen.

Ook die berichten las u uiteraard nergens in de Nederlandse media.

De Egyptische krant al Masri al Youm kwam woensdag met het nieuws dat drie Egyptenaren deel hadden genomen aan de aanslagen op Israëli’s afgelopen donderdag.

Een van hen was de eigenaar van een munitiefabriek.

Maar er was meer. Het Israëlische nieuwsprogramma Mabat, qua opzet te vergelijken met NOS Journaal, berichtte woensdagavond dat de terroristen kort voor de aanslagen waren gezien terwijl ze met Egyptische militairen stonden te praten.

En dan was er tenslotte de bevestiging dat Israëlische soldaten en politiemensen werden beschoten door Egyptische militairen.

De Israëlische politieman Pascal Avrahami werd zonder aanleiding gedood door Egyptenaren, dit werd ook door ooggetuigen bevestigd.

De Israëli’s werden beschoten toen ze zagen dat de Egyptenaren drie terroristen onder schot hielden en vervolgens om uitlevering vroegen. Volgens de ooggetuigen werd het vuur door Egyptische militairen geopend.

Ondertussen wordt er nog altijd gedemonstreerd bij de Israëlische ambassade in Cairo. Ook is er in Egypte een debat gaande over ‘illegale’ grensoverschrijdingen door de IDF afgelopen donderdag.

Er is echter niets bekend over het aanbieden van een Egyptische excuus aan Israel nu duidelijk is dat er Egyptische burgers en militairen betrokken waren bij de terreur.

In tegendeel op dinsdag uitte het Moslim Broederschap felle kritiek op de interim regering en noemde de Egyptische reactie ‘beneden de verwachtingen van het Egyptische volk”.

Ook eiste het MB opnieuw excuses van Israël.

 1. http://joodsactueel.be/2011/08/25/opnieuw-israelische-steden-onder-raketvuur/
  Joods Actueel » Opnieuw Israëlische steden onder raketvuur
  schreef: op 25 augustus, 2011 op 7:51 am

  […] Raketten verstoorden woensdagavond en nacht opnieuw het leven van een miljoen Israëli’s. Nadat Israël in de nacht van dinsdag op woensdag Ismail al-Asmar, een commandant van Islamic Jihad in Gaza had gedood, regende het kort na zonsondergang opnieuw raketten op Israëlische steden. Nadat 4 raketten waren geexplodeerd nabij de grote stad Ashqelon viel de IDF een terroristische eenheid aan in Gaza die verantwoordelijk was voor de raketaanvallen. De volgende berichtgeving is van de organisatie Missing Peace […]

 2. http://www.amsterdampost.nl/raoul-heertje-raoul-heertje-raoul-heertje-%e2%80%9cprobleem-islam-wa-dan%e2%80%9d-3/
  Raoul Heertje! Raoul Heertje! Raoul Heertje! “Probleem? Islam? Wâ dan?” (3) | AmsterdamPost
  schreef: op 6 september, 2011 op 11:55 am

  […] […]