Missing Peace | missingpeace.eu | NL

Update – Gevechten in zuid Israel escaleren

Door Missing Peace

Nu ook gevechten in Egypte

In navolging van ons bericht van gisteren over de meervoudige terroristische aanslag in zuid Israel is er nieuwe informatie die laat zien dat de situatie in en rond Gaza uit de hand aan het lopen is.

Nadat gisteravond verschillende raketaanvallen op Ashkelon werden gerapporteerd viel de IDF vannacht Hamas doelen in Gaza aan.

Later werden bij een achtervolging van PRC terroristen in de buurt van zuid Gaza twee Eyptische militairen gedood tijdens een vuurgevecht tussen de IDF en de PRC terroristen.

Vanaf 4 uur vannacht werden ten minste 8 raketten op de Israelische steden Ashdod, Ashqelon en Beer Sheva afgeschoten. In Ashdod werd een voltreffer gerapporteerd op een Joodse school (yeshiva) daarbij vielen twee ernstig gewonden De laatste berichten maken melding van hernieuwde IDF aanvallen op Hamas basissen in Gaza.

Wij spraken zojuist met kapitein Omri van het IDF ‘combat engineer corps’ die sinds gisteren in het gebied is waar de terroristische aanvallen plaatsvonden. Omri vertelde dat aan de Egyptische kant van de grens nu gevechten gaande zijn tussen  eenheden van het Egyptische leger en  terroristen. Ook maakte hij melding van twee PRC zelfmoordaanslagen op Egyptische doelen.  Hij bevestigde dat militairen van het Egyptische leger die de grens bewaken oorspronkelijk collaboreerden met de terroristen. Dit was in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw een bekend patroon, delen van het Egyptische veiligheidsapparaat hielpen toen in het geheim de Fayedeen terreurcampagne tegen Israel.

In 1956 kwam daar de Sinai campagne uit voort.

De IDF eenheid van Omri was gisteren om 15.00 uur ter plekke op de plaats waar de aanslagen werden gepleegd en zei dat tot de avond vanuit Egypte op de Israelische hulpverleners werd geschoten.

In tegenstelling tot eerdere berichten waren de vier doden die vielen bij een raketaanval op een Israelische auto allen .